Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Мірчук, Б. М. | ua |
dc.contributor.author | Mirchuk, B. M. | en |
dc.date.accessioned | 2018-03-23T12:01:23Z | |
dc.date.available | 2018-03-23T12:01:23Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.citation | Мірчук Б. М. Вплив аліментарної остеодистрофії на стан кісткової тканини / Б.М. Мірчук // Досягнення біології та медицини. — 2011. — № 2(18). — С. 4-7. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://repo.odmu.edu.ua:80/xmlui/handle/123456789/2726 | |
dc.description.abstract | На моделі аліментарної остеодистрофії, що відтворювалася шляхом утримування щурів на раціоні, дефіцитному за вмістом кальцію, фосфору та білка, виділяючи стегнову, велику гомілкову, плечові кістки, а також нижню щелепу й альвеолярну кістку, визначали товщину стінки діафіза та товщину компактного шару діафізної стінки, біохімічними методами вивчали активність кислої та лужної фосфатаз, загальну протеолітичну активність катепсинів і еластази. | uk_UA |
dc.description.abstract | On the model of alimentary osteodystrophia, which was carried out by way of keeping rats on dietary intake deficient in the content of calcium, phosphorus and protein, there were separated femoral, tibia, humeral bones, and also lower jaw and alveolar bone, thickness of the diaphysis wall and of compact layer in the diaphysis wall, the activity of alkaline and acid phosphatase and general proteolytic activity of cathepsins and elastase was studied with the help of biochemical methods. | en |
dc.publisher | ОНМедУ | uk_UA |
dc.subject | аліментарна остеодистрофія | uk_UA |
dc.subject | щільність кісткової тканини | uk_UA |
dc.subject | ферменти кісткової тканини | uk_UA |
dc.subject | alimentary osteodystrophia | en |
dc.subject | density of bone tissue | en |
dc.subject | enzymes of bone tissue | en |
dc.title | Вплив аліментарної остеодистрофії на стан кісткової тканини | uk_UA |
dc.title.alternative | The influence of alimentary osteodystrophia on the state of bone tissue | en |
dc.type | Article | en |