Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Левицький, А. П. | uk |
dc.contributor.author | Селіванська, І. О. | uk |
dc.contributor.author | Величко, В. В. | uk |
dc.contributor.author | Юзьків, Я. С. | uk |
dc.contributor.author | Павленко, К. В. | uk |
dc.date.accessioned | 2025-06-16T11:58:05Z | |
dc.date.available | 2025-06-16T11:58:05Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.citation | Комплексний біохімічний метод визначення патологічного стану організму при експериментальному моделюванні хвороб / Левицький А. П. та ін. Бюлетень матеріалів наукової конференції (м. Одеса, 15-16 травня 2025 р.). Одеса : УкрНДІ медицини транспорту, 2025. С. 117–118. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/17773 | |
dc.description.abstract | При експериментальному моделюванні хвороб з використанням різних патогенних чинників виникає необхідність визначити ступінь патогенності цих чинників. Ступінь патогенності визначають за характером змін фізіологічних або біохімічних маркерів запальних процесів, стану нейро-ендокринної та імунної систем, порушень метаболізму. Найбільша кількість захворювань характеризується запальним процесом, розвиток якого тісно пов’язаний з такими біохімічними реакціями як пероксидація і протеоліз. В якості біохімічних маркерів цих процесів використовують такі показники як активність ферментів оксигеназ, вміст кінцевого продукту пероксидації жирних кислот малонового діальдегіду (МДА), активність протеолітичних ферментів, зокрема, калікреїну, катепсинів, еластази. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | патологія організму | uk_UA |
dc.subject | діагностика | uk_UA |
dc.subject | pathology of the body | en |
dc.subject | diagnostics | en |
dc.title | Комплексний біохімічний метод визначення патологічного стану організму при експериментальному моделюванні хвороб | uk_UA |
dc.title.alternative | Complex biochemical method for determining the pathological state of the organism in experimental modeling of diseases | en |
dc.type | Article | en |